Open Mediterranean Brasserie, a Slow Food restaurant

Existe cada vez mais uma preocupação acrescida em ter uma alimentação equilibrada, feita com alimentos saudáveis. Deste modo, surgiu o Slow Food, um conceito que se refere ao consumo de alimentos saudáveis, sem pesticidas e químicos produzidos de forma saudável sem prejudicar o agricultor e o consumidor.

Este é um conceito que se adapta bastante bem ao Open Brasserie Mediterrânica, uma vez que partindo do conceito de Brasserie Mediterrânica, o Open aposta num menu à base de alimentos saudáveis e de produção biológica.

Para que conheça melhor o nosso conceito gastronómico, fizemos uma lista de algumas medidas que seguimos para assegurar a qualidade e também a segurança e a sustentabilidade à mesa:

There is an increasingly greater concern for a balanced diet, prepared with healthy ingredients. This is how Slow Food emerged, a concept that refers to the consumption of healthy food, without pesticides or chemical products, produced in a healthy way without harming the producer and the consumer.

This concept reflects our Open Mediterrranean Brasserie quite well, since the roots of Mediterranean cuisine combine healthy food items and organic ingredients wherever possible..

To know our gastronomic concept a little better, we devised a list of some of the measures we take to ensure the quality and also the safety and sustainability of our meals:

→Produtos frescos e saudáveis/ Fresh and healthy products

Legumes Frescos

Os produtos são adquiridos localmente ou provenientes de fornecedores de comércio justo. São sempre frescos e de produção biológica, o que permite oferecer a quem nos visita uma carta variada que inclui pratos: vegetarianos, vegan, glúten free, sem lactose e ainda adaptados a pessoas com diabetes.

Our products are sourced locally or from fair trade suppliers. They are always fresh and wherever possible organically produced, which allows us to offer our guests a varied menu that includes: vegetarian, vegan, gluten-free or lactose-free options, as well as meals suited for diabetic diets.

Restaurante certificado pela Associação Portuguesa de Celíacos/ Restaurant certified by the Portuguese Celiac Association

 

Restaurante Gluten Free

Somos o único restaurante certificado pela Associação Portuguesa de Celíacos, por isso, cumprimos regras restritas no que diz respeito à higiene e segurança alimentar, garantindo assim um ambiente seguro para aqueles que nos visitam especialmente no que concerne a clientes com restrições alimentares.

We are the only restaurant certified by the Portuguese Celiac Association, which means that we follow the strictest hygiene and food safety rules, thus ensuring a safe environment for those who visit us, especially with regard to customers with dietary restrictions.

→Alimentos selecionados/ Select ingredients

Peixe Fresco

O peixe servido no restaurante é selecionado de acordo com algumas normas de sustentabilidade, tais como a seleção de peixe menos pescado, tendo assim uma menor probabilidade de estar em extinção.

The fish served in our restaurant is selected according to certain sustainability standards, such as the selection ofless caught breeds, which are thus less likely to be endangered species.

Conheça o nosso restaurante aqui e faça já a sua reserva: www.open.com.pt/bem-vindo.html

Discover our restaurant here and make your reservation: www.open.com.pt/en/bem-vindo.html