unesco

A dieta mediterrânica que foi recentemente distinguida com Património Imaterial da Humanidade pela Unesco é apreciada por todo o mundo, tendo mais ênfase em determinados países. Esta é mais saudável devido ao uso do azeite como gordura principal e aos seus produtos frescos. Esta dieta valoriza o pão, o vinho, o azeite e todos os produtos agrícolas da época.  Esta impulsiona também os mercados locais promovendo a sustentabilidade e oferecendo uma maior qualidade de vida.

A cozinha mediterrânica baseia-se em comer mais peixe que carne, beber vinho moderadamente às refeições, utilizar as ervas aromáticas em vez do sal e deve ser preparada de forma simples.

Se ainda não conhece a cozinha mediterrânica passe pelo Open-Brasserie Mediterrânica e delicie-se com os nossos pratos únicos!

***

Unesco deems the Mediterranean diet as an Intangible Heritage of Humanity !

The Mediterranean diet that was recently distinguished as Intangible Heritage of Humanity by Unesco is appreciated throughout the world, with more emphasis on specific countries. This type of cuisine is healthier due to the olive oil being the principal fat and their fresh vegetables and fruits.

This diet values bread, wine, and olive oil as well as others season products. It also boosts the local markets promoting sustainability and providing a higher quality of life.

The Mediterranean cuisine is based on a fish rather than meat diet, moderation in drinking wine, and use of aromatic herbs instead of salt, all ingredients prepared in a simple way.

If you don’t know the Mediterranean cuisine visit Open-Brasserie Mediterrânica  and indulge yourself with our unique dishes!

ImageImage